Sjukt och SnyggtSnö-/skidmode med svenska modellen Isa Asklof för januarinumret av Ukrainska ELLE. Jag är förälskad i skidmodet som är inne nu i vinter. Jag gillar speciellt snö-/skidmodet från 40-, 50- och 60-talet. I just de här bilderna älskar jag färgerna och luvorna, speciellt den stickade färgglada av Jil Sander på bild 4 & 5. Bilderna är fotograferade av Nikolay Biryukov och stylade av Natalia Osadchaya. Isa är klädd från topp till tå i kläder av bland annat Jil Sander, Sportmax och DSquared2. 3 klädmärken där jag tycker designerna som ligger bakom dem är helt fantastiska.

Det här inlägget ska inte bara handla om det underbara modet, för jag kan inte lägga upp de här bilderna utan att skriva något om hur smal modellen är. Det finns mycket att nämna och diskutera men det ska inte bli någon längre uppsats om underviktiga modeller mer än att jag tycker det är hemskt hur det smala modet har eskalerat och hur det ser ut i dag. Undervikt förknippas ofta med sjukdom eller ätstörningar men beror ibland på det genetiska arvet eller en förhöjd ämnesomsättning. Stor del av att vi ser så mycket underviktiga modeller beror på hur modevärlden ser ut idag. Magasin, designer och modellagenturer som anställer de här smala modellerna och till och med ibland har krav på att dem ska ha vissa mått och en viss vikt. Vad undervikten och det supersmala modet än beror på så är det inte okej. Det hänger på oss alla, allt från samhället och modellagenturerna till designerna som syr kläderna och väljer sina modeller till kampanjer och modevisningar att försöka få ett slut på det här och inte uppmuntra det sjukligt smala modet. 
   Ett steg framåt och ett sätt att sänka dessa siffror kan vara att införa en policy i varje land där modeföretag (allt från modellagenturer, designer, modemagasin och andra arbetsgivare) följer Italiens exempel genom att kräva friskhetsintyg från modellerna som ska visa att de inte är sjukligt underviktiga. Om de nu inte kan hålla dessa krav får de inget jobb. Italien bestämde sig för en sådan policy efter att ännu en underviktig modell hade dött efter en lätt sjukdom som hennes immunförsvar inte klarade av.

Det hänger även på oss bloggare att inte acceptera detta och genom att jag använder de här bilderna på min blogg betyder det verkligen inte att jag uppmuntrar underviktiga modeller men däremot tycker jag inte vi ska ignorera och blunda för hur det faktiskt ser ut på våra modevisningar, i våra modemagasin och i modevärlden.


Kommentarer
Postat av: ellenlilja

sv: tack så mycket, jag gillar också att det går lite åt det röda hållet :)

kram!

2012-01-09 @ 14:02:09
URL: http://ellenlilja.blogg.se/
Postat av: Malin

bra jenny!

2012-01-09 @ 14:33:58
Postat av: daniella

Så bra!:D har du nåt planerat inför sommaren då?

Åh tack för filmtipsen!:D Det var många!:D

Jag älskar the hills!!Kram

2012-01-09 @ 15:25:28
URL: http://daniellabooks.blogg.se/
Postat av: Carla - fotografi

Riktigt, galet fina bilder!

Sv: tack så hemskt mycket för din fina kommentar :-)

Jag har en dator med windows 7, vilket inkuderar ett photoshop elements 7 i datorn redan från början. Däremot vet jag att man kan ladda ner photoshop här:

http://www.adobe.com/downloads/Jag hoppas du fick svar på det du ville, kram!

2012-01-09 @ 16:44:45
URL: http://standingcarla.blogg.se/
Postat av: johanna

sv: Kul att du hittade in på min blogg!. :)

Även kul att du inspireras av målen på min blogg, men vad har du för egna mål då?, skulle ju vara kul att veta! :)

Hoppas du får ett toppen år kram. Johanna <3

2012-01-09 @ 18:36:28
URL: http://jannajonsson.blogg.se/
Postat av: daniella

Jo det var helt okej faktiskt:) Men dock så är jag sjukt trött nu! Hur har din dag varit då?:)

Oki:) Jag ska faktiskt till Turkiet i sommar, i tre härliga veckor! Så det kommer bli super!

2012-01-09 @ 19:38:45
URL: http://daniellabooks.blogg.se/

Kladda ner dina tankar här:

(Kommentarer som anses vara stötande mot mig eller mina nära kommer att raderas och IP-nummer spärras. Jag vill inte heller ha några spam- & reklamkommentarer i mitt kommentarsfält!)

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Din bloggadress så jag kan besöka den:

Dina tankar:

Trackback
RSS 2.0