Lara, Fiction Noir


Passande så här till Halloween. Lara Stone i "Lara, Fiction Noir" av Steven Klein Vogue Paris - Februari 2009. Steven Klein vann jurypriset i "A Shaded View on Fashion Film" - 2009 års tävling i Paris, för hans "Lara, Fiction Noir" film. Filmen gjordes i samband med Steven's fotografering av Lara Stone i Vogue. Tillsammans med Lara medverkar Travis Hanson och Doug Porter i det blodiga Voguenumret. Riktigt rått. Jag gillar det!

"Lara, Fiction Noir" by Steven Klein, Vogue Paris - February 2009. With Lara Stone, Travis Hanson and Doug Porter. Really raw but I like it. ♥

Héroïne Nocturne

 

 Jag börjar mitt efterlängtade lov och Halloween med dessa bilder på: Vlada Roslyakova, Vogue Paris - January 2009, Nocturnal Beauty. Jag gillar Vlada sen tidigare men trodde aldrig jag skulle bli så förtrollad av henne som goth. De två sista bilderna är hisnande. Igår kom jag hem till Luleå. Hann träffa familjen en snabbis innan Victor kom och hämtade upp mig för en mysig kväll i hans lägenhet med serien White Collar, rött vin och mys.

Vlada Roslyakova in Vogue Paris, January 2009, Nocturnal Beauty. ♥

Won't be long!


Kolla vad jag hittade! Underbara bilder av Tim Walker, Vogue. Men även klänningen på bild nr.2. Den har ni sett tidigare va?
Jag är så galet galet glad och på toppen humör. Kan det bero på att jag får ett grymt efterlängtat lov i morgon eller att det här är sista natten hos min kusin och hans sambo och att jag får min egna lägenhet den 1nov, eller för att nu är det bara en vecka kvar tills jag fyller 20år eller för att om 24 timmar ligger jag i Victors efterlängtade säng och myser med honom?! Kan även vara för att jag lyssnar på grymt bra musik och är allmänt glad. Eller så är det lite av varje! Nu är det i alla fall bara ca. 18 timmar kvar. Sedan drar jag härifrån, äntligen! Nu ska jag ta och packa ihop det sista, duscha och sen sova så det blir morgon snabbt!

Look what I found! Wonderful pictures by Tim Walker, Vogue. But even the dress in picture No.2. That one you've seen before, right? ♥

Malin Unga - Collection X at Kostym-catwalk, Umeå fashion Wknd 2010


Malin Ungas superfina kollektion, otroligt fina tyger och mycket draperingar. Här kan ni se vars hon har fått sin inspiration ifrån. Jag är den första modellen i rött som kommer ut på catwalken.

Malin Unga's super elegant collection, incredibly beautiful fabrics and much draping. Here you can see where she got her inspiration from. I'm the first model in red who comes out on the runway. ♥


SuggestionsBläddrat i Vogue Italia oktobernumret. Njutning! Fastnade för dessa bilder av Greg Lotus som är helt makalösa. Med oktobernumret fick man även en Casa Vogue. Perfekt eftersom jag får min lägenhet den 1nov. Jag vet ungefär vad för stil jag vill ha i lägenheten men vet inte riktigt hur jag ska fixa det för så låg budget som möjligt. Spännande och se hur det blir, just nu längtar jag bara tills jag får flytta in i mitt eget! Men innan dess har jag ett långt skönt lov framför mig.
På tal om lov så är jag så rastlös. Eller inte rastlös men jag längtar verkligen till lovet. Är så galet trött hela tiden och igår och nu kan jag inte somna för att jag bara vill att det ska bli torsdag och lov! Det går självklart snabbare att bli torsdag om jag sover men jag kan bara inte. Kommer vara trött i mån i skolan. Bäst jag försöker somna en gång till. God natt och låt det bara bli torsdag nu!

Suggestions by Greg Lotus, Vogue Italia october 2010. Wonderful! ♥

These will be mine!


Magiska armband designade av Lotta Djossou. Som tur är finns dessa gudomligheter på Kii här i Umeå. I morgon är det jag som får ett nytt armband. De här ovan går på mellan 450-550kr.

Magic bracelets designed by Lotta Djossou. Luckily, these deities can be purchased at Kii here in Umeå. Tomorrow it's me who gets a new bracelet. These above goes on between 450-550kr. ♥

Ramaskri!


Det har varit mycket prat om Elin Blom's - medverkande i svenska Idol, kroppsstrumpa som hon bar i fredagsfinalen. Jag tycker det svenska folket är så otroligt fega med att våga sticka ut och bära för annorlunda saker. Det är okej att ha någorlunda annorlunda stil så länge man inte sticker ut allt för mycket då blir det ramaskri! Jag själv tycker att den är galet galet fin och tillsammans med kavajen och smyckena blev det klockrent. Nu är jag själv på jakt efter en egen kroppsstrumpa! Vad tycker du om Elin's outfit?

Elin Blom - participating in the Swedish Idol, goes against the Swedish people's standard of how to get dressed and wearing a body stocking. I think it is wonderful and I'm now looking after a body stocking myself! ♥


Noir et Blanc - förhandstitt


En liten nattlig förhandstitt. Hittade denna på YouTube. En halvbra filmad film från Noir et Blancs visning. Jag är nr. 2 som går ut på catwalken i vitt. Fler filmer från de andra modevisningarna och hela denna visningen kommer upp på bloggen i veckan.

Noir et Blanc's fashion show. I'm the second one at the runway in white. ♥

 


So Stylish!


Sista inlägget för den här helgen och den här veckan ägnar jag åt "So Stylish!" från Vogue Italia, september issue -10. Fotograf: Miles Aldridge. Jag tycker bilderna är helt makalöst vackra och fantastiska. Något annat som har varit fantastiskt är helgen. Det har gått jättebra med alla modevisningar och jag har haft så roligt. Hela Umeå Fashion Weekend har varit riktigt bra i år faktiskt, en del saker toppade förra året en del saker saknar jag från förra året. Bilder och filmer från modevisningarna kommer upp senare i veckan, har inte hunnit få dem till min mail än. Så ni som missade helgen håll ögonen öppna för att få se en liten glimt av Ufw här på min blogg. Nu måste jag gå och sova, det är ju faktiskt skola i morgon. God natt!

"So Stylish!", September issue Vogue Italia 2010. Photographer: Miles Aldridge. Incredible beautiful. ♥

Dagen med stort M!God morgon! Ja, verkligen en God morgon, den bästa! Sitter och äter frukost, om 1 timma tar jag bussen till stan för att få hår och make-up fixat och klockan: 11.00 börjar den fabulösa modevisning a la Umeå Fashion Weekend. Äntligen! Nu är nedräkningen klar, stannad på dag 0. Jag ska ta med mig min kamera och fota backstage så mycket som möjligt. Det lär komma upp bilder antingen kring 18 eller först inatt. Ska på avslutningsmodefesten a la Umeå Fashion Weekend ikväll och om jag hinner slänger jag upp bilderna mellan modevisningen och festen. Men sitt inte hemma och vänta på att bilderna ska komma upp, ta er istället till Sagateatern 11-17 och spana in kläderna och modevisningen själv. Det kommer bli grymt! Ha en underbar dag. ♥

The day 0 is here! Fashion show a la Umeå Fashion Weekend at Sagateatern at:11-17. It will be awesome so I hope I'll see you there! ♥


A dream come trueDesigner: Malin Unga, Photo: Josefin Hardinger, Model: Jenny Unga.

I morgon är det äntligen dags! Jag ska gå modell på Umeå Fashion Weekend, en dröm som blivit sann. Från klockan 11-17 i Sagateatern. Be there! Jag kommer gå modell åt Malin Unga, Malin Marteliusson, Frida Fahlström, Sara Burkhard och Noir et Blanc, alla fantastiskt duktiga designers och ni kommer få se stor variation av grymma plagg.
Idag har varit en av världens bästa dagar! Jag var Kung på dansen och satte Allt, rep av modevisning en liten haha-parentes (i princip alla modellerna klagade på att klackarna var för höga och att de inte kunde gå i klackar, jag tyckte de var way för låga ;) oh yeah) Sett systerns stickade plagg på modevisning ikväll. Denna gråa långklänning ovan var med och den vita boleron. Båda + fler av min systers skapelser går att köpa på Kii här i Umeå. Men vilken känsla det var att få se hennes kläder! STORT Wow för min duktiga syster! Nu ett fint avslut på dagen med ett glas vitt och en marsipan-grod-bakelse. Vi ses i mån på catwalken!


Tomorrow it is finally time! I'll go model at Umeå Fashion Weekend, a dream that come true. I will go model for Malin Unga, Malin Marteliusson, Frida Fahlström, Sara Burkhard and Noir et Blanc. Seen my sister's knitted garments at a fashion show tonight. This gray long dress above was one and the white bolero. Both + more of my sister's creations can be purchased at Kii here in Umeå. What a feeling it was to see her clothes! HUGE Wow for my talented sister! Now I have to get some beauty sleep before the big day. See you tomorrow at the runway! ♥


Marie Antoinette - Let them eat cake.Sitter och filurar på vad jag ska baka till fredagsfikat. Jag och Wille ska den här veckan ta med fika till skolan. Lite inspiration från cupcake och macaron drottningen - Marie Antoinette. Här ovan underbart läskande bilder från filmen med Kirsten Dunst i huvudrollen. Jag tror jag vet nu vad jag ska göra. Vad sägs om chokladcupcakes med rosa vitchokladfrosting? I morgon blir det inhandling och bakning då. Efter uppträdandet på stan så klart (okej, jag ska snart sluta tjata om den). Nej, måste skutta i säng nu ska upp i ottan igen. Sov så gott!

Wonderfully sweet(s) images of the cupcake and macarons queen - Marie Antoinette, pictures from the movie with Kirsten Dunst in the lead role. Lovely! ♥


Red-purple lips, green-blue eyes and yellow-golden nails. Neat!Belöning nummer 1 för att jag varit så duktig idag är att ligga på sängen 1 timma med The Hills på i bakgrunden och bläddra i detta supersnygga nummer av Elle. Jag bara älskar allt med denna framsida. Bokstäverna, de röd/lila läpparna, de grön/blåa ögonen, de gul/guldiga naglarna. Mycket schnyggt! Foto: John Scarisbrick/Cameralink
Det har varit en lång och tuff dag. Alla lärarna verkade ha bestämt sig för att köra styrketräning, kondition och stenhårt med oss idag. Mina lår och vader gör en aningen små ont, så där lite så att man inte kan gå i trappor utan att vaderna krampar ihop. Men som belöning för att jag varit så duktig idag inköpte jag två ringar till min samling. Plus att det är lillördag idag så till middag blev det grillad kyckling, chips, dipp och ett glas vitt. Om ett tag blir det efterrätt, Rocky Road. Åh vad jag ska gotta mig, dock är inte träningsdagen slut ännu. Jag ska stretcha igenom varje muskel riktigt ordentligt nån timma innan det blir sängen. I morgon dansuppvisning i MVG gallerian här i Umeå 13.30 och 15.45. Be there!
 
I just love everything about this front page. The letters, the red/purple lips, the green/blue eyes, the yellow/golden nails. Very neat! ♥

 


Morning BeautyJag börjar denna jättetidiga morgon med vackra Lily Cole i Morning Beauty av Carter Smith. Äppelknyckarjazz med Luleåbandet Movits går på i högtalarna och jag sitter och smäller i mig frukost för att hinna slänga upp detta inlägg innan jag måste springa till bussen. Idag står dans på schemat från 7.30-15.45. Längtar redan tills jag slutat är jättetrött idag. Blir stan en vända för att kolla in startskottet på Umeå Fashion Weekend och leta hudfärgade underkläder inför modevisningen i helg. Hoppas ni får en fin dag så hörs vi ikväll igen!

I begin this very early morning with beautiful pictures: Morning Beauty - Lily Cole by Carter Smith. ♥

Shall we dance? Well I will...Fantastiska bilder med modellerna Malgosia Bela och Carolyn Murphy tagna av Bruce Weber för Vogue US (vet ej årtal tyvärr). Jag tycker bilderna är helt otroligt sensuella, vackra, erotiska och magiska. Jag kan inte sluta kolla på bild två och fyra. De svarta klänningarna, ballerina skorna, ljuset och för att inte tala om stämningen – fantastiska!
På torsdag kl:13.30 och 15.45 ska jag och klassen uppträda i MVG gallerian här i Umeå så har ni vägarna förbi stanna gärna och kolla. Kommer bli spännande!

Incredible pictures with models Malgosia Bela and Carolyn Murphy, taken by Bruce Weber for Vogue U.S. The black dresses, ballerina shoes, the light and not to mention the mood - magic! ♥

Marcin ZiółkoTänkte börja denna gråa tisdag med lite ögongodis. På bilden ovan jättevackra modellen, Marcin Ziółko. Foto: Krzysztof Wyżyński. Jag tycker nedersta bildens outfit är så galet fin med kavajen lite slarvigt ihopdragen med bältet och sjalen runt halsen, sen gillar jag den gråa rocken på bild två och tre. På tal om rockar så ska jag en vända på stan idag för att leta vinterjacka. Funderar fortfarande på något i päls, en rock eller något annat...får se vad jag kan hitta. Nu ska jag gå och äta frukost och börja ta mig till skolan. Ha en fin dag!

I begin this gray Tuesday with some eye candy on the beautiful model Marcin Ziółko. Photo by: Krzysztof Wyżyński. ♥


Love at first sight!Sitter och bläddrar i nya ELLE, novembernumret, som jag inhandlat idag. Och där på sida 63 längst ner i högra hörnet hitta jag dessa helt galet fantastiska muggar. Populärkulturella muggar ur ett djurperspektiv. De kostar ca. 80kr/st och kan hittas på takkoda.com. Dessa kommer absolut hamna på min önskelista till när jag fyller år. De är ju helt galna och underbara! Kan ni se vilka kändisar de ska föreställa? Tack ELLE för grymma tips och grymt bra läsning.

I found this, popular culture cups from an animal perspective, in the november nr. of ELLE and it was love at first sight! These, I wish for my birthday. They can be found at takkoda.com for about 80SEK/each. *hint* ♥


"They go to bed with Gilda and wake up with me"Jag är alldeles för trött för att orka blogga mer ikväll. Så updates om helgen, annat och mer fantastiska bilder kommer i morgon. Jag avslutar denna helgen och söndagskvällen med bilder på jättevackra Rita Hayworth som Gilda. Ni känner säkert igen min rubrik som är ett citat från en film. Vet ni vilken? God natt!

I will end this weekend and Sunday night with photos of beautiful Rita Hayworth as Gilda. You probably know my title is a quote from a movie. Do you know what movie? Good night! ♥

I Am Not a RobotHur bra är inte den här låten? Dock tycker jag att musikvideon är otroligt tråkig. Tillbaka i Umeå efter stughelgen, förutom denna låt lyssnar jag på Lykke Li, peppar upp mig inför skolan i morgon och söker köksmöbler och annat på blocket till min lägenhet. Idag börjar nedräkning till en massa saker, till att börja med nr.1: Umeå Fashion Weekend, 5 dagar. (genrep av modevisningen jag ska vara med på för själva Ufw börjar redan på onsdag!)
Spana in programbladet för Umeå Fashion Wknd.

Isn't this song Awesome? Today begins the countdown of Umeå Fashion Weekend: (the rehearsal of the fashionshow when I'll go model, because ufw begins already on Wednesday!), 5 days left! 
Check out the
program for Umeå Fashion Wknd. ♥


LADY GREY


»LADY GREY« by Tim Walker. VOGUE ITALIA, MARCH 2010.

Då fortsätter fredagen med majestätiska bilder, den här gången "Lady Grey" av Tim Walker. Om några timmar åker jag till stugan med familjen för att gå igenom kökssaker, kolla bord och lite annat till min lägenhet. Och som känt är så är Stugan = Inget internet = Inget bloggande. På söndagkväll är jag tillbaka i Umeå så då återupptar jag bloggandet. Men tills dess tänkte jag återuppta en frågestund som jag haft på g ett tag nu. Så under denna helg, fråga mig vad ni vill. Crazy frågor, i stor mängd tack. Go nuts!! Så svarar jag när jag är tillbaka i civilisationen igen. Ha en grym helg!

Friday continue with majestic photos this time, "Lady Grey" by Tim Walker. In the afternoon I'll go to the cottage for the weekend, and the cottage = no internet = no blogging. So while I'm gone I'll have a Question time here, ask me anything you want. Crazy questions, a lot of questions in large quantities, thanks! Go nuts! ♥


The lovely majestic fashion by the fashion Queen himself


Fredag idag, äntligen! Tänkte börja denna fredagen med härligt majestätiskt mode av modevärldens drottning han själv: Alexander McQueen och hans Höstkollektion 2010/2011. Är den inte fantastisk? Nu är det ju så att vår älskade McQueen tyvärr inte finns med oss nå mer men hans skapelser kommer vi kunna njuta av länge till.
De tre fredagarna framöver är bara helt grymma fredagar att se fram emot.
Om 1 vecka: Umeå Fashion Weekend genrep, få testa alla kläder och träffa alla människor. Och vet ni vad jag hittade! Om man googlar på "Fashion Weekend Umeå" och väljer att man vill ha Stor stl. på bilderna så kommer det upp 2 bilder på mig. Det var en aningen häftigt!
Om 2 veckor: Får jag äntligen träffa Victor igen som varit typ ett år (eller några veckor) i Filippinerna och semestrat + att jag får 10 dagars härligt höstlov.
Om 3 veckor: Fyller jag 20år! Hej Systembolaget!
Denna dagen börjar grymt bra, kan bara hoppas på en lika bra fortsättning! 

Friday today, finally! I begin this day with the lovely majestic fashion of the fashion queen himself: Alexander McQueen and his Autumn collection 2010/2011. Isn't it amazing? Our beloved McQueen is unfortunately not with us anymore but his creations will we be able to enjoy for a long time to come. ♥

The Snow Queen


Tim Walker - modevärldens svar på (min favorit filmregissör) Tim Burton. Han är en av de mest geniala och fantastiska inom fotografering. Denna photoshoot passar perfekt till dagen. Idag låg snön för första gången, och för några timmar i alla fall, på backen här i Luleå. Snöar tydligen i Umeå idag också. Fick ännu mindre lust att åka tillabak dit. Deppar med Kent i högtalarna och ska ta och börja packa nu.

The Snow Queen - Vogue UK, March 2009 Photo by: Tim Walker. ♥


Pose A la Gaga


Jag tycker Lady Gaga och personerna bakom Gaga är genier. Lady Gagas musik, stil, musikvideos, uttryck och hur snabbt hon blev känd på att enbart ge ut en skiva är unikt. Sedan om man gillar henne eller inte är en annan fråga. Min lillasyster går hår och make-up stylist och de ska göra en photoshoot tillsammans med marknads media, där de ska styla sina modeller till olika kändisar och systern fick Lady Gaga. Jag fick äran att för en dag få vara Lady Gaga framför kameran, tyvärr är detta samma fredag som genrepet av modevisningen till Umeå Fashion Wknd. Men men, man kan inte vara med på allt. Lite tråkigt eftersom det hade vart grymt att få vara lite galen som Gaga framför kameran.

I had the chance to be crazy as Gaga in front of the camera because my sister, who study hair and makeup stylist, should style someone as Gaga to a photoshoot. But this is at the same time as the rehearsal of the fashion show to Umeå Fashion Wknd. Oh well, I can't be everywhere at once. ♥


Att vara med och tävla.


Jag är med och tävlar på Djoikiis blogg om att bli veckans blogg. Var med och tävla du också! 

I'm in a competition to be the blog of this week at Djoikiis blog. Compete you too! ♥


International Suit Up Day!I morgon går den Internationella Ha-på-sig-en-kostym-dagen av stapeln. För er som inte känner till detta är det ingen fara. Det är en facebookgrupp som startas för att hylla Barney Stinson och How I met Your Mother och eftersom kostymer är awesome. Jag har inte bestämt vad för kostym jag ska ha än men jag tänkte inspireras av dessa Agyness bilder ovan.

Saker att göra på den Internationella Ha-på-sig-en-kostym-dagen.
✪ bära kostym till universitetet
✪ bära kostym till arbete
✪ bära kostym på sjukhus
✪ bära kostym till skolan (våga)
✪ Köp en kostym
✪ Om du ser någon utan en kostym, säg åt dem att gå hem och ta på sig en kostym, eller övertyga dem att titta på How I Met Your Mother.
✪ Drick i kostym - om du kan hitta en bar som heter MacLarens, dricka där.
✪ Festa i en kostym.
✪ Spela lasertag i kostym .... What up!

P.s Du behöver inte vara en How I Met Your Mother fan för att bära kostym. Jag kommer ha kostym eftersom kostymer är awesome-a ändå !

Tomorrow is the International Suit Up Day! It means that you should wear an awesome suit because suits are awesome! ♥

The Perfect Winter Jacket


Jag är ute efter den perfekta vinterjackan. Idag hittade jag en ganska snygg vit från VILA. Men jag kan inte bestämma mig om jag vill ha en i päls, om den ska vara kort eller lång osv. Så letandet kommer fortsätta tills jag hittar den perfektaste perfekta. Här är Chanels underbara höst/vinter kollektion 2010 från modeveckan i Paris. Foto: Dominique Charriau och Antonio de Moraes Barros. Älskar att de har byggt upp ett stort snö/isblock på catwalken! Det sägs att modeshowen var inspirerad av Ishotellet i Jukkasjärvi, Sverige.

I'm searching for the perfect winter jacket. Here is Chanel autumn/winter collection 2010 from the Paris Fasion Week. I love the huge iceblock on the runway! Photo by Dominique Charriau/Antonio de Moraes Barros. The Chanel show at Paris Fashion Week was also inspired by the ICEHOTEL in Sweden. Creds! ♥

A day like This.


Återigen kommer supersnygga outfit's bilder från Carolina Engmans Fashion Squad upp. Denna underbara långklänning från H&M har jag inhandlat och burit idag på stan när jag tog en latte med min mor. Jag glömde nämligen kameran hemma, så outfit bild på mig i denna kommer en annan gång. Sedan klagar i alla fall inte jag på att fortsätta beundra Carolinas outfit's bilder.
Det har varit en fantastiskt fin höstdag idag. Solen har skinit, himlen har varit blå och det har varit någorlunda varmt ute. En perfekt dag för att bära långklänning helt enkelt.

Today has been a perfectly nice autumn day to wear a long dress. Again, gorgeous outfit's pictures from Carolina Engman's Fashion Squad comes up. I forgot the camera at home, so outfit picture of me in this dress will be taken another time. ♥

To hide behind a mask.


Att gömma sig bakom en mask. Ibland vill man koppla bort sitt eget liv för ett ögonblick och tänka på annat. Jag tycker dessa fantastiskt vackra bilder av Ella Manor illustrerar den känslan. Ibland vill man komma bort från sitt eget liv och här är några saker som får mig att koppla bort det för ett tag:
Lyssna hög musik i hörlurar.
Läsa mina favoritbloggar.
Kolla på The Hills och The City, Twilight-filmerna, Harry Potter-filmerna, Sex and The city boxen och satc filmerna.
Just att läsa om andras liv och kolla dessa filmerna om karaktärernas liv får mig att koppla bort mitt eget och det är så grymt befriande ibland och får faktiskt oftast mig på bättre humör efteråt. Speciellt att läsa andras bloggar. Vad får dig att koppla bort ditt för en stund?

To hide behind a mask. Sometimes you want to disconnect your own life for a moment and think about other things. I think these stunning pictures by Ella Manor illustrates that feeling. ♥

Inför Umeå Fashion Weekend


Pictures taken by and Designer of the clothes: Malin Unga

Om 2 helger synes min otroligt duktiga storasysters senaste alster på Umeå Fashion WKND. " "Kostym" och "Since" är två idéer som tillsammans är en medveten satsning för att ge nykomlingar plats på scenen och möjligheter att visa vad unga designers skapar i sina studios runtom i regionen. Kostym och Since går tillsammans av stapeln lördag den 23:e Oktober på Sagateatern i Umeå, som en del av Umeå Fashion Wknd 2010. Eventet kommer visa en spännande mix av mode, musik, konst och design mitt i centrum." Här kommer alltså min systers kollektion visas och även jag kommer synas som modell. Så Be there or Be square!
UFW's hemsida kan ni läsa mer och där finns även två modellbilder på mig. Min syster har även en
blogg där hon publicerar bilder på saker hon gjort och gör för närvarande. Så följ med hennes skapande inför UFW!

Follow my incredibly talented sister's creation for Umeå Fasion wknd at her blog. On Saturday 23th october, her works appear, as well as I when I'm a model, at Sagateatern in Umeå. Be there or Be square! On the UFW's website you can read more and there are also two model pictures of me.


Ränderna går aldrig ur.


Det blev mycket leopardmönstrade plagg i helgen när jag shoppade. Nu är jag ute efter reptilmönstrat, zebrarandigt och pälsar av olika slag. Har jag nämnt att jag är tokig i djurmönstrat just nu? Hehe.
Dagen har spenderats på stan, igen, med lilla systern och brodern. Hittade en grymt snygg tröja på Åhlens fast den fick stanna kvar i affären..för några nätter i alla fall.
Nu väntar en ny vecka på skolan. Ska försöka fortsätta uppdatera mycket. Om 2 helger är det Umeå Fashion WKND, tror inte jag berättat att jag ska vara modell då. Så det ska bli spännande, kommer mer uppdateringar om det senare. Och om 3 helger får jag äntligen höstlov, Victor kommer hem från Filippinerna och jag fyller 20år. Bara bra tider att se fram emot alltså!

I've bought many leopard-patterned clothes this weekend. Now I'm looking for reptile patterns, zebra stripes and furs of different kinds. Have I mentioned that I am crazy about animals patterned right now? Hehe. 
In two weeks it's Umeå fashion WKND, then I'll be model. More updates about that will come later. In three weeks, I finally have fall holiday, Victor gets home from the Philippines and my 20 years birthday approaching. So from now on it's just good times to look forward to! ♥


To market to market!


To market, to Minimarket! Hur underbara är inte minimarkets jacka, skor och väska i härlig orm/krokodilmönstrat och de blåa skorna i leopardprickigt?! Jag har spanat in jackan länge och hittade nu skorna på deras hemsida. Jag älskar dem! Man kanske skulle önska sig någon av dessa i födelsedagspresent?

To market, to Minimarket! I Love (!) their animalprinted clothes and shoes. Maybe something to wish for my birthday? ♥


After two days of spending money


Outfit: Hatt Monki, jacka JC, kofta H&M, linne H&M, kjol H&M, skor DinSko, halsband Lindex och ring Gina Tricot. 

Dagen har spenderats på stan med fina Bonita. Hon hjälpte mig välja hatt och det blev en från Monki. Eftermiddagen var jag med mamma, pappa, lilla systern och brodern på Golf Garden och hade mångkamp. Pappa vann hela mångkampen, jag vann dock grenen där man skulle skriva snabbast alfabetet på ett tangenbord, hehe. Igår och idag har jag som sagt spenderat en massa pengar på nya kläder. Här ovan ser ni min nya hatt, kofta och långkjol. De andra kläderna kommer upp en annan dag när jag har på mig dem. Hoppas er lördag har varit lika bra som min?!

Outfit: Hat Monki, jacket JC, cardigan H&M, top H&M, skirt H&M, shoes DinSko, necklaces Lindex and ring Gina Tricot. The day has been spent on the town with beautiful Bonita. Hope your Saturday has been as good as mine?! ♥

2 dagar på stan = mycket nya kläder!Ni har säkert redan sett de här bilderna för "Fashion Against Aids - H&M Festival Collection" som var i somras. Men jag tycker bilderna är så oerhört snygga + att jag inte lagt upp dessa tidigare. Idag var jag och systern på stan och fikade och jag har spenderat massa pengar på massa massa nya fina plagg. Jag tror jag ska försöka fota dem i morgon och lägga upp bilder här. Bilderna här ovan ger ett litet smakprov på vad ni kan vänta er: lite djurmönstrat, långa längder, lite rockigt och en massa otroligt snygga kläder! Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla SATC 2, i morgon väntar ännu en dag på stan så Stay Tuned!

Today I spent a lot of money on a lot of nice new clothes! The pictures above give a small taste of what you can expect: little animal patterned, long lengths, a little rock and incredibly nice clothes. Now I'm gonna go to bed and watch SATC 2, tomorrow awaits another day on the town and upload of pictures at new outfits so Stay Tuned! ♥

Dust and Diamond vs. miss Stone HeartDen andra heta accessoaren för i höst är nagellacket. Jag själv älskar jordnära färger och som jag nämnt tidigare älskar jag H&M's namn på nagellacken. Här ovan "Dust and diamond" och "Miss stone heart". 

My second favorite accessory is the nail polish in earthy tones. As I mentioned before, I love H&M's name at their nail polish. Above "Dust and Diamond" and "Miss Stone Heart". ♥

En mycket bra börjanDet finns 2 stycken accessoarer som jag tycker är hetast i höst. Den första är ringen. Jag har inte så jättemånga men dem jag har älskar jag och de lär komma till fler till samlingen under höstens gång. Från vänster till höger är ringarna från: H&M, Glitter och de två nedersta Gina Tricot.

The ring is one of my two favorite accessories for the fall.

Tomorrow is a new day


Har på Sex and The City - The Movie i bakgrunden och den här scenen var precis. Jag tycker att Carrie aka S-J. är så otroligt snygg i dessa kläder. De är jätteenkla men grymt snygga. Inspiration för morgondagen om den skulle bli kall kanske? Annars är det färdig städat här, målar naglarna i mitt nya rosa nagellack och ser fram emot en skön helg. Yeay! Vad gör ni?

I'm looking at SATC - The Movie and I think Carrie aka S-J. is looking so good in those clothes. They're very simple but gorgeous. Maybe inspiration for tomorrow if it would be cold outside? ♥


Y-3 Spring/summer 2011Y-3's vår/sommar kollektion 2011 har hämtat inspiration från 3 decenniers rockhistoria. De har inspirerats av Janis Joplin, Elvis och Jimi Hendrix. Resultatet blev en explosiv samling hard-core utseenden. Jag gillar de blandade materialen av siden, sammet, kedjor och nitar. Men jag vet inte riktigt om jag tror på killarnas magtröjor. Vad tror du ?

Y-3's spring/summer collektion took inspiration from the icons of rock music history. I like the mix of materials but I don't know if I believe in the guys belly shirts. What do you think? ♥

Kliniskt rent


Rent och städat behöver inte alltid vara tråkigt. Trots det gråa vädret ute och skurmoppen i högsta hugg gör jag det bästa av situationen och lyssnar på underbar underbar musik. Jag har en fantastisk lista på Spotify, med (hör och häpnad) HipHop och Rap, mestadels svenska artister. Jag trodde inte jag skulle gilla den här typen av musik, ge den en chans och lyssna på den. Den är grym! 
En annan som visar att rent och städat inte behöver vara tråkigt är Hyun Yi Lee. (Jag älskar skinnshortsen!) Hon står modell i en Koreansk tidning för Marie Claire Korea. Fotograf: Choi Yong Bin.

I love the leather shorts! Clean and Clear with Hyun Yi Lee for Marie Claire Korea. Photo: Choi Yong Bin. ♥


Animalist Javisst!


Som känt är älskar jag djurmönster och inte bara på kläder. De här bilderna är från Alberta Fashion Week's kick off party som Corea Sotropa Inredning och Design fixade på Art Gallery of Calgary. Otroligt snyggt med djurmönstrat, gult och svart. Jag gillar lampan med fågelfot och den gula lampfoten med den svarta skärmen. Hur underbara hade inte dem varit tillsammans med den zebrarandiga byrån i min kommande lägenhet?

As is known, I love animal patterns. The pictures are from Alberta Fashion Week's kick-off party as Corea Sotropa Interior Design arranges. How wonderful wouldn't the lamp with the bird and the yellow lamp foot with black shade be with the zebra striped chest of drawers in my upcoming apartment? ♥


Time to Celebrate


Idag finns det mycket att fira: Att det är lill Lördag, att det här är mitt 340e inlägg, att min blogg var med i Kiruna Tidningen (Tack Bobbin ♥) och att jag har namnsdag idag. Det gör jag med dessa härliga bilder på Circus Party av ACME Party Box Company. Som jag hittade på en ny underbar sida. Temafester är något jag älskar. Så när jag väl får egen lägenhet kan mina vänner se fram emot ett antal sådana!

Ett litet tillägg: Till höger i min meny, precis under "Sök" finns det några "knappar" som det står "Blog Rankers", "LISTAD", "Favoritlistan.se" och "Blogglista.se" på. Klicka på dem varje gång du är inne på min blogg så att jag får poäng och kommer högre upp på blogglistorna, vilket innebär fler läsare. Tack på förhand!

Today there is much to celebrate: That it's "little Saturday", that this is my 340e posts, that my blog was featured in the Kiruna magazine (Thanks Bobbin ♥) and that I have name-day today. I do that with these lovely photos of Circus Party of ACME Party Box Company. As I found at this wonderful new page. ♥


Laundry Day


Idag tvättar jag kläder, vilket kan behövas. Bor man i en resväska så blir kläderna snabbt smutsiga och otvättade. Det är jättefint höstväder ute och de höstfärgade löven utanför mitt fönster lyser som guld i solen. Tyvärr har jag ju inte med mig kameran, annars hade jag gått ut och fotat lite. Jag har nämnt tidigare att jag skulle vilja börja ta dagens outfit bilder, men att jag tycker att dem blir så B:iga. Jag älskar de modebloggarna som lägger ner lite extra krut på sina. En tjej som har fattat underhållningsvärdet i snygga outfitbilder är Carolina Engman, i sin blogg Fashion Squad. Varenda bild är helt makalös. Jag förstår bara inte hur Carolina m.fl. får till sina bilder så snygga?

Today I wash clothes. Another who also washes clothes and who really knows the art of making great-looking outfits pictures are Carolina Engman. I've said it before and I'll say it again, I don't get how Carolina and others get their pictures look so nice? ♥


This is Me...waiting


Idag har jag inhandlat ett rosa nagellack, en rutig skjorta, en blå poloklänning och en djurmönstrad klänning. Om jag får tid över i morgon ska jag köpa två nya nagellack, en röd leopardmönstrad klänning och ge mig ut på accessoarjakt. Som sagt om det hinns, har tvättstuga och ska städa mitt rum. Annars blir det stan på torsdag.
I väntan på att fler frågor ska ramla in så har jag en (eller två) frågor åt er.
Har ni några tips på bra sortering i kategorierna? Vilka typer av inlägg ska in i vilken kategori? Jag får inte till det helt enkelt och jag vill ju att ni ska ha lätt att hitta det ni söker. Sedan undrar jag om det är något ni vill att jag bloggar mer om/mindre om? Ska ändra? Utveckla? m.m. Just nu får jag väldigt lite kommentarer och det är aldrig roligt. Jag vill jättegärna blogga om mode men i just de inläggen får jag minst tankar, funderingar och kommentarer av er. Så hur ska jag blogga om mode för att det ska intressera er med? Med detta inlägg säger jag god natt!

In anticipation of more questions to fall in, I have one (or two) questions for you. I wonder if there is anything you want me blogging about more/less of? Should change? Develop? etc. With this post I say good night! ♥


Kristen Stewart Flaunts ItMina höstkänslor är djupt invaxade (skyller på att det har varit så otroligt kallt i Umeå ända sedan jag flyttade dit) och faktiskt så har vinterkänslorna börjat komma krypande. Jag klär dem i dessa bilder på Kristen Stewart för Flaunt Magazine. Mörkt, glammigt och rockigt underbart! Jag vet tyvärr inte vem som tagit bilderna så dela gärna med er om det är någon som vet?

I dress my autumn feelings in these pictures of Kristen Stewart for Flaunt Magazine. Dark, glamourous, rock chic wonderful!


A scent of a Nut

Dofta mysigt i höstmörkret. Jag rekommenderar starkt The Body Shops - cocos body butter. Doftar mumsigt och du får dessutom en underbart len hud. För extra len hud använd även The Body Shops - cocos body scrub. Jag själv har även en kokosnötdoftande deo från Lush - Ett kalkpuder som doftar mer kokos ju varmare du blir.

Smell cozy in the autumn darkness. I will smell yummy coconut. ♥

 


Wanted: Questions?Min nya skjorta, min nya frisyr. Fortfarande dålig kamera. Jag vill ha fler frågor! Vars har ni tagit vägen med era fina kommentarer, tankar och till detta inlägg, frågor? Ni gör min blogg levande. Så kom igen, något finns det väl som ni vill veta om mig?

New shirt, new haircut. Still bad cam. Where have you gone with your kind words, thoughts and to this post, questions? You make my blog alive. So come on, there most be something that you want to know about me? ♥


What to do when your cam is in another town?


Min kamera är kvar i Umeå och jag hittar ingen bild på mina helt underbara kaffekoppar jag inhandlade idag. Så en fin bild med datorkameran blev tagen på mig i turban med min nya kaffekopp och ma&pa:s nya mopstavla i bakgrunden. Koppen är mintgrön med svart text och handtag. I love them! Känns som att mycket kommer gå i mintgrönt och rosa i min kommande lägenhet.
I morgon blir det uppstigning tidigt, kl:9 har jag tid för klipp- och färgning av håret. Äntligen! Sedan blir det en shoppingrunda på stan med mor och systern. Medan jag sitter hos frisören tänkte jag att vi skulle ha en frågestund igen här på bloggen. Fråga mig vad ni vill så svarar jag inom inte alltför länge! 

Tomorrow when I'm at the hairdresser I thought we should have question time here at the blog again. So ask me what you want. Picture is on my new lovely coffee cups. I love them! (My cam is left in Umeå so I had no choice but to shoot with the computer cam. Sorry!) ♥


Sjaak - spring/summer 2011'Harvest Home' - Sjaak Hullekes senaste kollektion, för er killar, vår/sommar 2011. Jag bara älskar den. Kläderna är så otroligt enkla men otroligt snygga, modellen är fantstiskt vacker, bakgrunden enkelt snygg. Hela konceptet är underbart! Model: Moritz L. Foto: Joost Vandebrug och Moderedaktör: Ferry van der Nat.

'Harvest Home' - the latest Sjaak Hullekes collection, spring/summer 2011. I just love it. The clothes, the guy, the concept! Beautiful model: Moritz L. Photo: Joost Vandebrug and Fashion Editor: Ferry van der Nat. ♥


Agyness is Back!


Min favorit modell har återvänt som stor inspirationskälla inför hösten. Den spralliga, sprudlande Agyness Deyn nu i en mer kvinnlig, sofistikerad look. Jag bloggade mycket om henne tidigt i våras, men hon tål att nämnas många gånger om. Jag älskar Agyness alla olika stilar, men just de här får följa med och värma mig inför de kalla höst-, och snart, vinterdagarna.

The frisky, bubbly Agyness Deyn is now in a more feminine, sophisticated look. My favorite model is back as a major source of inspiration for the autumn. ♥


Dagens leende


Dagens första inlägg tillägnar jag min jättefina vän Hanna. Helt fantastisk människa och så otroligt vacker på dessa bilder. Ditt leende får mig att smälta. :) Bilderna får mig att längta tillbaka till sköna sommardagar, glada stunder med skratt och fina hattar. Ljuva sommar, ljuva Hanna!

Today's first post, I dedicate my gorgeous friend Hanna. Amazing person and so incredibly beautiful in these pictures. They make me long for summer days, happy moments with laughter and great hats. Sweet summer, sweet Hanna! ♥


Small Town Boy

  Sjaak Hullekes - Small Town Boy 2010
credits:
Photography: Joost Vandebrug
Styling: Ferry van der Nat
Hair and Make up: Stef Ralbovsky
Model: Sander van den Hurk

Sander van den Hurk är en ny favorit. Jag gillar hans vackra porslinsdocka / vampyriga / tyska look. Otroligt vacker människa! Och jag älskar älskar älskar kläderna.

Sander van den Hurk is my new favorite. I like his beautiful porcelain doll / vampire / German look. Amazingly beautiful man! And I love love love the clothes. ♥


För killar - Av killarJag har spanat runt lite på nätet och här är några bra modebloggar, enligt mig, för killar - av killar:

http://andreasstil.blogg.se/
http://www.trendkoll.com/
http://www.manolo.se/
http://fashion4fun.bloggagratis.se
http://stylebylindberg.blogg.se/
http://www.whocaresitsonlyfashion.com/

Here above is some great fashion blogs according to me, for men - by men. ♥


In the name of the father, the son and the holy fashionNunnor "gone bad" är långt ifrån ett ovanligt tema inom modefotografering, men med Greg Gex senaste arbete för Dedicate's juninummer, tillför den franska fotografen ett helt nytt lager av synd till konceptet. Med Ashley Smith i Dark Habits religiösa accessoarer tillsammans med sexiga ensembler i svart och vitt, stylad av Yoko Myake, har hädelse aldrig varit hetare!

Blasphemy has never been hotter! Ashley Smith by Greg Gex for Dedicate Magazine. ♥


15 Quick Fashion Tips for Men


Jag har varit otroligt dålig på att ha inlägg för er killar. Men nu kommer ett inlägg i alla fall. Lite stiltips för de som är intresserade. Dem kan ni hitta här.

I have been incredibly bad to have posts for you guys. But now here's a post. Some style tips for those interested. They can be found here. ♥


Weekend Inspiration

 

Att ha turban har ju varit inne ett tag nu men det är först nu jag fastnat för trenden. En snygg skarf virad runt huvudet till mörkröda läppar är så hett! Stor inspiration för min helg. Här kan du spana in hur man knyter en turban.

I'm stuck on the turban trend. A nice scarf wrapped around the head to dark red lips are so hot! Great inspiration for my weekend. Here you can check out how to tie a turban. ♥

LördagsgodisSaturday Candy from Will Cotton. ♥


Christian the Lion


Det här är nog en video på YouTube som inte undgått många men jag bara måste lägga upp den här för att den är så fin. Jag kan inte låta bli att få tårar i ögonen varje gång jag ser den!

This is probably a video on YouTube that has not escaped many, but I just have to put it here because it is so beautiful. I can not help but get tears in my eyes every time I see it! ♥


Fake it till you make it!

Tidigare i veckan lade jag upp ett inlägg där jag skrev att jag skulle återkomma med vad som händer i mitt liv just nu och vad som hänt de senaste veckorna då jag inte uppdaterat bloggen. Jag har lagt upp några inlägg om vad som händer i mitt liv just nu. Så i detta tänkte jag beräta vad som hänt de seanste. Så, de föregående 2-3 veckorna har varit upp och ner. 
   Vi har fått två nya lärare, Sara i jazz och Frida i balett. Båda är otroligt duktiga. Sara var dock lite skrämmande i början. Jag har inte dansat mycket jazz alls och Sara har en jättemycket högre nivå än vår förra lärare, så jag har haft svårt att hänga med. På första lektionen höll jag på att börja gråta för att allt bara fuckade upp sig. Det finns ett steg speciellt som jag haft jättesvårt med. "Pas de bourré" - tre stycken steg, som man tar med varannan fot. 3 steg, hur svårt kan detta vara egentligen? Otroligt svårt för mig i alla fall. 
   Nu har vi haft 5 lektioner med Sara och jag kan nu göra pas de bourrér och har blivit bättre på jazzwalks. Nivån på dessa fem lektioner har stegrat så in i bomben. Alla i klassen har utvecklats något otroligt och vi gör nu piruetter och coola hopp. Sara är den mest begåvade, pedagogiska, underbara person jag träffat. I den här takten kommer vi alla vara jazzproffs till jul och det är så otroligt häftigt att utvecklas varje lektion.
   Det har även gått framåt i de andra dansklasserna för mig också, speciellt på moderna och dancehallen. Det har varit kämpigt en dag och underbart nästa. Upp och ner går det men det går framåt och det är de viktigaste och roligaste. "Fake it till you make it" har blivit lite av ett motto för mig. Funkar det inte så är det bara fake-a järnet tills man klarar det. Och, det funkar! Ser dessutom ut som att jag nästan kan steget fast jag inte har någon aning.
Det här var mycket kortfattat hur veckorna varit. Har så klart hänt en massa massa annat utanför skolan också men inga nyheter. Söker fortfarande boende, träffat nya människor m.m m.m. Så nu när ni är uppdaterade fortsätter bloggandet om annat. Peace out!

The last few weeks has been up and down. One day has been tough while the other has been wonderful. Up and down it goes, but I'am progressing and that is the most important and most fun. "Fake it till you make it" has become something of a motto for me. And, it works! Looks also like that I almost can do the step even though I have no idea. Now you've been updated so I'll continue blog about other stuf. Peace out! ♥


Karl Lagerfeld x Coco = V Magazine's Size Issue


Lite otippat nog, med tanke på Karl Lagerfeld’s inställning till större storlekar vid hans samarbete med H&M, så bidrar även han till V Magazine’s Size Issue. Denna gång bakom kameran med Miss Dirty Martini framför kameran i Coco Chanel's lägenhet. Ni känner kanske igen den berömda trappan som man även ser i "Coco - Livet före Chanel".

Karl Lagerfeld is also cotributing to the V Magazine’s Size Issue. This time behind the camera with Miss Dirty Martini in focus in Coco Chanel's apartment.


The two rules of the dancehall: Look Good and Look BetterInnan jag började på Balettakademien har jag aldrig hört talas om eller sett dancehall. Nu är det en av de dansformer jag älskar och försöker satsa lite extra på. Jag tycker dancehall är otroligt befriande och jag lämnar alltid danssalen med ett stort leende på läpparna. Här ovan är ett exempel på hur dancehall kan se ut. Det är en dancehallklass nivå: fortsättning 2, tror jag, som dansar. Johanna som står i mitten med oranget linne och gråa byxor är min dancehallärare, otroligt otroligt duktig och lite av en förebild/inspiration till mig, och även en tjej från min klass, Alicia, är med och dansar i denna. Om ni är intresserade att hänga med på vad som händer i min klass och på vår skola så har vi en facebookgrupp som heter "BA Umeå Dansarlinjen 10/11". Där läggs bilder och filmer från våra lektioner upp och lite annat smått och gott.

Dancehall is a dance form that is close to my heart.
Here above is a dancehall class level: continuing 2. In the film you can see, in orange tank top, my dance teacher Johanna who are extremely talented and a bit of a role model/inspiration to me, and a classmate of mine. If you are interested to keep up with what's happening in my class and at our school we have a facebook group called "BA Umeå Dances line 10/11 '. There are pictures and videos from our classes and some other odds and ends. ♥


Take a break


Nu börjar min sitta-i-en-vecka-behandling. Är hemma i Luleå, grymt skönt måste jag erkänna. Igår kväll kom jag hem, satte mig i soffan och reste mig inte därifrån på hela kvällen. Slötittade Idol, Låt den rätte komma in och Coco - livet före Chanel. Bloggade lite, käkade thaimat och godis och pratade med mina päron om allt och ingenting. Sov 10 timmar i natt och nu sitter jag på soffan igen med tvn på i bakgrunden och bloggar. Mamma och mopsen slumrar här bredvid mig. Även om jag missar en veckas dansande, vilket ger lite sorg i hjärtat, så tror jag min kropp kommer må kung efter det här. Idag händer inte så mycket mer. Ska blogga lite till, fortsätta sitta på soffan och slötitta på de som börjar härnäst på tv:n, fortsätta ta det lungt och fortsätta knapra pencilin.

Now I start my sit-in-a-week-therapy. ♥


NakenFredag - Body ConscienceLOVE Magazine: Modeikoner

Även om vissa (definitivt inte jag) tycker att LOVE Magazines nummer kan vara lite vulgär, kan ni inte förneka att bilderna innehåller en viss skönhet. 
Inte bara den självklara nakenheten, utan helheten. Kombinationen av hår och smink (den enda styling i detta ed.) och modellernas skicklighet kompenserar bristen på kläder. Det finaste med detta nummer är vad artikeln vill säga. Att man ska acceptera sin kropp som den är. Det finns nästan ingen människa, inte ens modellerna, som är nöjd med varje liten centimeter av sin kropp och det behöver man inte vara så länge man kan acceptera och tycka att man är vacker, med alla sina skavanker. Enligt mig är det skavankerna som gör skönheten hos en person.  
Jag tycker dessa bilder är makalösa. Jag gillar att se bilderna i deras helhet inga mörkläggningar, inga kläder, bara dessa kvinnor.

Berätta vad du tycker! Älskar ni det, eller är det för mycket?

Love Magazine: the fashion icons. Shot by Mert Alas & Marcus Piggot. I love these images, not just the obvious nudity, but the big picture.
I am kind of speechless; No cover-ups, no clothes, just these woman = LOVE. Tell me what you think! LOVE it, or is it too much? ♥


All You Need is Love.All You Need is Love: Charlotte Kemp Muhl x L´Officiel. Photo: Jonathan Pozniak.


RSS 2.0