I'm looking at your face but your looking at the groundTa min hand och följ mig till drömmarnas stad
Följ med mig och dansa,
dansa tills natten blir dag

Känn varje puls
Din hud mot mitt bröst
Din hand runt min midja
En punkt på din hals jag aldrig kysst

Ta steget mot natten, fånga varje vind
Med dig vid min sida,
dansandes kind emot kind

Av: Mig


And so the inspiration finally came

Stop think, Start Love and Just Dance! ♥


Defenitely happier than a bird with a french frie!


Jag som inte kunde tänka mig att helgen skulle kunna bli bättre eftersom jag ska på SATC2. MEN så dimper ett litet vitt paket 20x20cm ner i min brevlåda och förgyller hela min dag. Min fin gumma som är på andra sidan jorden har skickat ett litet paket till mig. Tack så mycket hjärtat vad du är söt!! Saknar dig supermycket, snart kommer jag till Japan och hämtar dig! ♥

You made my day! ♥

 


Have you taken your bath?
Fredag idag. Efter en lång tid av svart/vitt återvänder jag till färg igen. Nu ska jag ta och skrubba bort modellen och sedan blir det frunch med någon dansfilm, staden en vända och köpa tennissockar och sedan hem, dansa och åka till stugan. I morgon blir det Sex and The City 2 för hela slanten! Ha en fin helg!

Have a nice weekend, I'm going to the cottage! ♥

 


En modells matvanor11.30: Allbran, banan och mjölk, 2 Lingongrova med makrill i tomatsås, vattenmelon och en Magnum mandel.
14.00-17.00: Marabou mjölkchoklad, kaffe, kaffe, kaffe, vindruvor och annan frukt.
17.30: Intag av middag, hade velat att det skulle stå Sushi men det blev fiskbullar med kokt potatis.
21.30: Bubbel och lyxsnittar med renstek, olika ostar, sej och diverse annat.
22.05: Bubbel.
23.22: Mer bubbel.
00.02: Sista glaset bubbel.
01.14: Marabouchoklad, vattenmelon och vatten.
02.40: Marabouchoklad.

What a model eat in a day:
11:30: Allbran, banana and milk, 2 Lingonberry Coarse with mackerel in tomato sauce, watermelon and an almond Magnum cream.
14:00 - 17:00: Marabou milk chocolate, coffee, coffee, coffee, grapes and other fruits.
17:30: Taking dinner, had wished that it would be sushi, but there were fish balls with boiled potatoes.
21:30: Bubble and luxury canapés with reindeer, various cheeses, saithe.
22:05: Bubble.

23:22: More bubble.
00:02: The last glass bubble.
01:14: Marabou chocolate, watermelon and water.
02:40: Marabou chocolate.


Going to the topJag var med i Nordnytt i kväll!

I was on the news tonight! ♥


The look of a modelJag och Stella klockan 01.02 när jag kom hem från modevisningen. Så här kan man då se ut efter en dag med hår och make up-fixning, modellande under modevisning och några glas bubbel.
Har varit en extremt bra kväll. Modevisningen gick jättebra och det har vart grymt roligt! Förutom modevisningen var hela invigningen av The Cell fantastisk! Ni som inte var där har verkligen missat något i hästväg. Design Labland är fantastiska, stor eloge till dem!

Returned from the fashion show. Like this you can look after a day of hair and make-up fixning, model of the fashion show and a few glass bubble. The day has been great! ♥

Dagen med stort FDagen med stort F är här och jag har precis vaknat från min skönhetssömn, blev även 2 timmars mys med Steken på morgonkvisten. Perfekt! Nu ska jag bara äta en rejäl brunch (jag är inte en anoreximodell kan man ju lungt säga, höhö) sen bär det av mot hår och make up stylingen. Ni får ha en bra dag!

The day with a big F. Have a nice day! ♥


Like a squareIdag har jag varit på DLab och testat kläder som systern, Malin Unga, och en annan ung talangdesigner, Malin Marteliusson, sytt inför en modevisning som äger rum i lokstallen här i Luleå i morgon. "The Cell." är temat. Även 2 andra designers har sytt kläder som ska visas upp. Hade även genrep av showen och det kommer bli riktigt grymt. Be there or be square!

Has tested clothes and had a rehearsal for a fashion show which will take place tomorrow. Be there or be square! ♥


Förändringarnas vindBloggen kommer ändras lite fram och tillbaka det närmaste för jag håller på att redigera lite hur den ska se ut. Jag hoppas det inte blir några större problem så att bloggen ser konstig ut från era datorer. Ni får gärna skriva det till mig i så fall. Tack på förhand!

Changing the blog's layout so please excuse if it doesn't look right to you the next few days. ♥


Njutbara mornar


God morgon och hejs svejs på alla igen! Morgonen vaknades alldeles underbar kl.08.15 till extremborrning i lägenheten ovanför, vaken är man i alla fall. Igår blev jag hemkommen från Umeå, efter en långhelg. Jag har haft det mycket trevligt med sol, grillfester och mysiga stadsturer. Nytt kafé som jag verkligen rekommenderar i Umeå är "Kafé Station", fick med oss fikat ut i gröngräset packat i en korg med filt. Kan det bli bättre?!
Tillbaka i Luleå igen då. Regnet droppar utanför fönstret vilket är underbart mysigt. Ska försöka göra klart allt jag måste göra idag så jag sedan kan sitta i regnet och läsa lite. 

The weekend has been wonderful with sun, barbecue and cozy city tours. A wonderful coffee shop in Umeå, which I really recommend is "Kafé Station", we brought coffee in a basket with a blanket out on the grass. Lovely! ♥


My shoes are made for walking


Då ska jag ut och resa igen då. I morgon 08.00 avgår bilen mot Umeå.
Vi höres efter helgen!

Travel to Umeå again. See ya after the weekend! ♥


En onsdag


a story about a girl who really really liked taking photos of herself and why shouldn't she? I mean c'mon what ever makes you happy


Härlig lill lördag i solen med modern, fadern, lilla systern och mopsen! Det blev bubbel och det blev jordgubbar och det blev melon. Solen har värmt underbart. 
Vi såg första räkfrossa-turen med Kungsholmen som var ute och tuffa på vattnet. Två killar och en golden retriver badade i havet och jag provdoppade fötterna, men det var iskallt! Så mitt första dopp blir nog senare. Många båtar och vattenskotrar som har kört omkring, mycket folk i gräset och joggandes på gångstigen.
Några grillade till och med en bit ifrån oss. Mys!
Vilken kväll det har varit, superfin!


Night in Town


Foto: Jenny Unga

Dagen har varit otroligt fin, solig och varm. Var på kupan och inhandlade ett skärp och en lampskräm 20kr totalt. Hoppas på sol i morgon också! Nu ska jag sova. God natt!

The day has been incredibly nice, sunny and warm. Was on "Kupan" and bought a belt and a lampshade for total 20kr. Hope for sun tomorrow too! Now I shall sleep. Good night! ♥


Min dag i 12 bilder
5 dagar i stugan i 10 bilder
Kreativitetsresultat


Här är den Holländska träskon som jag köpte på Myrorna och gjorde till ett halsband!

Here is the Dutch clog that I bought at "Myrorna" and made into a necklace! ♥


Onsdagsmys med systern


Fika på Wayne's.

At Wayne's Coffee.


Efter förrätten; Soyalatte med minibrownie och Kaffe Frappe creamy caramel med morotskaka åt vi lite till...

After the starter; Soyalatte with mini brownie and Coffee Frappe creamy caramel with carrot cake we ate some more ...


Bagel med räkröra och två iste med fläder- och melonsmak.

Bagel with schrimpsmixture and two icetea with lilac and melon flavor.


Vi tog snyggbilder på oss, här på systern...

We took beautiful pictures of us, at my sis...


...och på mig.

...and me.


Och på oss tillsammans.

And us together.


Elina i frisörstolen, före klipp- och färgningen.

Elina in hairdressing chair, before cutting and staining.


Elina efter klipp och färgningen. Hon blev superfin i håret.
Efter frisörstiden åkte vi mot stugan!

Elina after cutting and staining. It got supersweet!
After the hairdresser time we went to the cottage!


Ballet dancer


Nu är dansskorna på. Kanske kommer upp bilder senare. Men för stunden ska jag skapa.

Now the ballet shoes on. Maybe will post pictures later. But for now I will create. ♥


Prima BallerinaDansskorna på

Upp högt på tå
Virvlande runt
ut i entré kommer Prima Ballerina

Niger och ler
Sträcker ut sig i posé
Trippande på tå
tar sig Prima Bellerina över scen

Arabesque, Arriére
Utan besvär
Dansar hon fram
Prima Ballerina

Musikens sista ton
Tystnad råder
Stående ovation
Rosor och applåder
Till allas vår underbart fina 
Prima Ballerina


Måndagsdepression


Dagen startar underbart med att man vaknar 13.30 av att alarmet på mobilen inte ringt. 14.00-15.00 bloggen tjorvar så det tar tid att slänga upp två snabba inlägg. Drar upp persiennerna och ser att solen är framme och att det har varit varmt ute under dagen. Blir sur för att man missat en chans att vara ute i solen. 15.00 får jag samtal från en kompis och missar nästan att hämta systern från bussen. Kommer hem och får veta att sängkläderna måste tvättas, vilket betyder att jag måste slänga ut sängkläderna på vädring och städa rummet. (Ingick inte i dagens planering) Hade tänkt ägna dagen åt att dansa. 19.32 städning pågår, ingen dans har påbörjats och om 30min börjar Top model...underbart!

Not so wonderful day... ♥


Sådan syster sådan syster


Är otroligt stolt över min fina lillasyster. Hon har skrivit en novell på 3 A4-sidor som hon lämnat in till skolan. Igår när jag kom hem från Umeå och öppnade dörren till mitt rum låg novellen på min säng, redo att läsas. Jag vet att min syster var lite nervös över att jag skulle läsa den eftersom jag är "författarinnan", höhö, i huset. Men vilken novell!
Den var fantastiskt bra. Jag fick tårar i ögonen när jag läste det sista bladet, den var otroligt berörande. "Det kallas kärlek" hette novellen, så det kanske säger en liten liten del i alla fall. Får hon inte MVG på den här uppgiften så kommer jag ta ett snack med hennes lärare. Det är ju självklart hon har fått skrivandets gåva av mig. Sådan syster sådan syster, hehe. ♥

I and my syster ♥


Hemma bra men Umeåhelgen bättre


Foto: Sven Norman

Helgen i Umeå har varit fantastisk. Var på stan, grillat, legat ute i solen 3 timmar och ätit sushi, kollat Rome, spelat biljard och 500, på bilden ovan är vi och fikar på "Nya konditoriet" som jag varmt rekommenderar. Var otroligt mysig miljö, bra utbud av både mackor och bakelser och bra pris. Har också kollat en jättebra, otroligt snygg film; "I'm not there" - en film om Bob Dylan. I filmen ser man sex skådespelare gestalta Bob Dylan, alla under olika perioder i hans liv, men även gestalta olika sidor hos sångaren. Cate Blanchett spelar Dylan under "Like a Rolling Stone"-tiden och gör en strålande tolkning. I lördags var vi även och kollade Balettakademiens slutproduktion. Det var roligt att få se dem dansa och jätteintressant att få se vilken nivå dansarna var på. Nu är jag superpepp på att söka in! Det här var min Umeåhelg. Hoppas ni också har haft en bra helg!

Had a wonderful weekend in Umeå. Hope you hade a sweet weekend too! ♥ 


Happier than a bird with a french fry

Härliga tider, skolmåltider! Halsen känns bättre och jag tror inte jag luktar såå mycket vitlök nå mer.
Idag åker jag med bussen mot Umeå. Har laddat mobilen full med musik och packat ner en bok "Watermark - Joseph Brodsky". Lär ändå bli segt. Vägen mellan Luleå-Umeå är en av de tråkigaste som finns, förutom Kiruna-Luleå vägen. Jag blir borta hela helgen så vi hörs igen till nästa vecka. Hoppas ni får en trevlig helg!

I'm going to Umeå for the weekend, see you on monday again and I hope you have a nice weekend too! ♥


Vitlöksattack


Dunderkur a la Jenny. Kände fortfarande av halsen i morse när jag vaknade, trots två muggar te. Så jag tänkte att det är bäst att ta i med hårdhandskarna. Åt en vitaminbombs frukost och gjorde en dunderkur a la Jenny som förhoppningsvis fungerar. Dunderkuren består av en vitlöksklyfta, en mugg mjölk och två stora teskedar honung. Man kokar upp mjölken med den skivade vitlöksklyftan och när mjölken är odrickbart varm så häller man i två stora teskedar honung, rör om och häll upp. När mjölken svalnat så pass så du inte bränner tungan men så den fortfarande är varm så sveper man muggen. Känns bra för halsen nästan direkt, man får bara hoppas det håller i sig. Dock luktar jag nu otroligt mycket vitlök, så blir att gå och skrubba munnen i två timmar.

Supercure to the throat, boiling hot milk, sliced garlic and two large teaspoons of honey. ♥


När kylan tränger sig på...


...får man ont i halsen. Åt en isglass och drack ett glas iskall cola och nu har jag kli i halsen och hostar...så nu ska jag dricka två muggar varmt te så kanske det jämnar ut sig och blir bra igen. Förhoppningsvis.. Försöker vara fröken positiv.
Lyssnar mycket bra musik, just nu "Hon har ett sätt - Jakob Hellman" och packar lite inför helgens tripp till Umeå. Har även en Stek som ligger i famnen och snarkar, måste tyvärr putta bort henne när jag skrivit klart inlägget så man kan fortsätta packa. På tal om Steken så kan den hunden lukta så otroligt otroligt mysigt ibland så det finns inte. Är så mysigt att gosa ner näsan bakom hennes öra och snosa in hennes mysdoft. Nu tillbaka till packandet igen..det jobbigaste med att packa är att hitta kläder man ska ha med sig. Jag ska vara borta 4 dagar, hur svårt kan det vara att hitta kläder till 4 dagar egentligen? Tydligen väldigt svårt. Tror det blir att ta med den rödrytiga flanellskjortan och lacktightsen i alla fall.
I morgon på morgonen ska jag följa med svågern när han ska tatuera sig, ska bli spännande. Nån dag ska man väl märka sig själv också, dock inte det närmsta månaderna i alla fall. Nu ska jag packa klart. Vi hörs i morgon innan jag åker.
God natt!

Eat a sherbet and drank a glass of ice cold cola, and now I have bran in the throat and cough ... so now I have to drink two mugs of hot tea so maybe it evens out and becomes good again. Hopefully..Trying to be positive lady. Listening at very good music right now "Hon har ett sätt - Jakob Hellman" and unpack before the weekend's trip to Umeå. Tomorrow morning I'll go with my brother in law when he should get a tattoo, will be exciting. Someday I will mark my body too, but not the next few months anyway. Now I must continue to find clothes and pack. See ya tomorrow before I leave the city.
Good night! ♥


Onsdagspromenad
Sweet
Så otrolig sött magasin - Sweet. Jag vet inte riktigt exakt vars det kommer ifrån, men Asien någonstans i alla fall. Jag skulle gissa på Japan. Så Johanna om du hittar detta någonstans så köp en ! 

So cute Asian magazine - Sweet.♥


Holländsk träsko

Idag blev det Myrorna på Storheden. Hittade en Holländsk liten träsko med ett motiv av en vindkvarn på som ska bli ett halsband. Hittade även en sjysst sjal med egyptiskt motiv som jag tyvärr inte köpte för att jag inte tyckte den var värd 30kr. Blev en iste med modern på Wayne's i väntan på lillasystern. Kom hem och åt en väldigt god middag bestående av röding i gräddsås innan baletten som gick hyfsad idag. Behöver träna på vissa saker, men det behöver man väl alltid. Nu ska jag i alla fall skutta i säng. Har varit extremt trött i kroppen idag och bara längtat till sängen. Sov så gott!

Found a small Dutch clog with a picture of a windmill on it today at Myrorna on Storheden. It should be a necklace when I'm done with it. Now I'll sleep. Good night! ♥


Jackets


Inhandlade mig två jackor från Monki idag. Den undre rosa jackan 300kr och den röda skinnjackan 250kr. Jag är mycket nöjd över dagens inköp! Nu har jag jackor för både vår, sommar och höst. Monki hade 50% på en hel del. Hade jag haft mer pengar så skulle jag inhandlat mig ett neonlinne också. Men det kommer fler shoppingturer!

 I bought two lovely jackets from Monki today! ♥


Myrborttagningsplaner


Idag har jag råskrubbat halva lägenheten för att myrornas doftspår ska försvinna så de inte hittar sina vägar. De har tagit sig lite för mycket friheter på sistone och har hittats i mitt rum, i hallen och i köket. Nästa steg är att ta till glycerinet och spränga bort dem eventuellt förgifta dem lite.
Dagen har i övrigt varit jättebra. Blev att vara på stan största delen av dagen med min mor och stora syster. Hämtade ut ett H&M paket som innehöll ett par fina boyfriends-jeansshorts och en lila/vit-randig långklänning. Inhandlade även två modemagasin. Nya Damernas och en Italiensk ELLE! Så nu har jag morgondagens förmiddag fullbokad. Skulle behöva ta mig till Wayne's och köpa en soyalatte till magasinläsningen så är dagen gjord! Nu ska jag skutta i säng. God natt!

I have scrubbed the floors to kill the ants scent trail. Hopefully they keep away from my room now.
Most of the day I have been in town with my mummy and sis. I have picked up an H&M-package and bought two fashion magazines. So now I'm fully booked tomorrow morning. Think I must buy a latte from Wayne's to the magazine-reading so is the day made! Now I'll jump to bed.
Good night!


J'adore Dior

Sommarskirt och romantik. Ljusa rosa, beigea och vita färger. Underkläder utanpå, röda å rosa läppar, silke och spets. Diors tolkning är underbar och de har till och med fått med det sommartrendiga krusiga håret!

Summer sheer and romance. Bright pink, beige and white colors. Underwear on the outside, red and pink on the lips, silk and lace. Dior's interpretation is wonderful and they have even the summer trendy curly hair!

 


Eduard Erlikh

Eduard Erlikh är mannen som ligger bakom modeillustrationerna vi ser i tidningar som Vogue, Elle, Marie Claire, Bazaar, Wallpaper och t.o.m. svenska Stil. Han har ett otroligt lekfullt sätt att använda färger och gör jättefina tolkningar av bland annat Mulberry och Diors kollektioner. Jag skulle absolut inte säga nej till att ha ett av hans verk hängandes i mitt rum, gärna i jätteformat! ♥

Eduard Erlikh is the man behind fashion illustrations we see in magazines such as Vogue, Elle, Marie Claire, Bazaar, Wallpaper, and even Swedish Style. He has an incredibly playful way to use color and doing some great interpretations of e.g. Mulberry and Dior collections. I would definitely not say no to having one of his works hanging in my room, gladly in giant size! ♥

 


Bra start på dagen...


God morgon! Myrinvationen fortsätter. Vaknade av att en myra satt på mobilen på mitt sängbord och stirra på mig när väckarklockan på mobilen ringde. Det går tydligen jättebra att krossa myror under vattenglas. Bara så ni vet ifall ni skulle få myrproblem någon gång. Igår satt jag och fikade i vardagsrummet då det helt plötsligt var en myra påväg rakt mot min macka. Det var också så där småtrevligt.
Idag blir det i alla fall stan en snabbis, dansande och så ska jag försöka ta mig en promenad med kameran tror jag. Ha en trevlig dag!

Good morning! The ant invasion continues.
Today, the town, dancing and walking with the camera. Have a nice day!


Hemma bra men borta bäst


Hemkommen från helgens stugbravader. Har varit fem mycket fina dagar.
Började med att åka in till Skellefteå med lilla systern och modern och inhandla diverse saker och äta årets första mjukglass. Sedan har resterande familjemedlemmar + Stella och Sven, - brodern och hans flickvän anlänt till stugan. Har blivit luftgevärsskytte, mys vid grillplatsen, lite fiske, filmkväll, arbete på gården, mycket god mat och dryck och bara trevliga stunder. På Valborg fick vi även besök av kusin Simon och hans sambo Sofie och inte att förglömma deras lilla bushund Zico. Vi skålade med Törley Rosé när den stora gårdsmajbrasan tändes av Simon med pilbåge. Alltid lika underbart att vara i stugan. Denna helg kan jag leva länge på!
Hoppas ni andra har haft en bra Valborg!

Home again from the cottage. It has been five really wonderful days! ♥ 


RSS 2.0